Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Шклільна форма усі "За" та "Проти"
Total 72 common:people_all_forms

Міжнародного дня рідної мови

Date: 22 лютого 2021 о 10:52
115 views

У стінах Росошанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відгриміло святкування Міжнародного дня рідної мови. До речі, у статус світової величини його перевела Генеральна конференція ЮНЕСКО у далекому 1999 році, відтоді в усьому світі 21 лютого асоціюється із Днем рідного слова.

У стінах Росошанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відгриміло святкування Міжнародного дня рідної  мови. До речі, у статус світової величини його перевела Генеральна конференція ЮНЕСКО у далекому 1999 році, відтоді в усьому світі 21 лютого асоціюється із Днем рідного слова.

Готували урочистості спільно з учнями 1-9 класів  заступник директора з навчально - виховної роботи Урсуленко Світлана Миколаївна, вчитель музичного мистецтва і керівник вокального гуртка Баранюк Жанна Володимирівна. Ведучими свята були учениці 10 класу Климчук Н. і Доберчак Я. До виступу залучили пісенний колектив 8,9 класів «Пташечка» (Діденко Д., Сирота В., Гнатів К, Блажчук Т., Масловська Т., Шевчук А.). Тішили  піснями також учні шостого класу, дев’ятого класу, восьмикласниця Масловська Т. та учениця 1 класу Драченко М. Зачарувало  виконанням пісні «Мова» тріо вчителів Баранюк Ж. В., Шевчук С. В., Сличук О. С. Вдача української мови, за враженнями іноземців, дуже лагідна, з чим не можна не погодитися, адже милозвучність − одна із найбільш характерних її рис. Декламувала вірш про рідну мову п’ятикласниця Панасенко А.

Звучання пісень та віршів доповнили також танцями школярі початкових класів та учениць 7 класу - танцем «Подруженьки» - керівник хореографічного гуртка Павловська І.В. У всьому світі відомі румба, вальс, пасадобль, танго, полонез, але чи з багатьма українськими танцями, окрім гопака, звісно, знайомий пересічний українець та й світ загалом? Але Україна має у танцювальному арсеналі і кривий танець, і аркан, і коломийку.

Українське мовлення неможливе без гумору, у чому глядача переконали учні 6 класу ( Марценюк А., Палій А., Лагорчук О., Коптєв В., Безносюк Д., Козаченко Б, Шкорубська Н.), представивши публіці тематичну сценку «Трамвай» ( керівник вчитель української мови та літератури Ганна Сергіївна Рудик ). А як чудово була оформлена сцена! Дизайнерами були Заводнюк Г.Б., Папернюк Г.О., Безносюк Л.П.

Ми незалежні майже 30 років, але володіємо непомірним культурним багатством. Скільки ще всього залишається для нас незнаним! Достеменно відомо лише те, що мова – найкоштовніший скарб в арсеналі нації. Наші міста – не другі Париж, Венеція чи Мальдіви, а повноправні й самодостатні, як і народ, що населяє ці землі, і ми не куточок «на окраїні», а повноправна держава серед європейських. Володіння багатьма мовами – мода, але досконале знання рідної – бездоганний стиль. Говорімо українською! Слава Україні!

Підготувала: вчитель української мови та літератури Тетяна Анатоліївна Шекетера

Фотоальбом

Comments:
Only authorized users can leave comments.